fbpx
Сьогодні
15:06 08 Лют 2022

"Я досягнув мети": Макрон задоволений підсумками переговорів з Путіним

Фото Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон дав зрозуміти, що він задоволений підсумками переговорів з російським президентом Владіміром Путіним.

Як повідомляє французький телеканал BFMTV, лідер країни заявив, що досяг своєї мети, запевнивши, що нової ескалації на українському кордоні не буде.

"Я повинен був досягти, щоб не було погіршення або ескалації і відкрити нові перспективи. Я досягнув цієї мети", – сказав він.

Макрон зазначив, що не очікував від російського колеги зайвої гнучкості, не чекав, що Путін "зробить якісь жести".

7 лютого президенти Росії та Франції Владімір Путін та Еммануель Макрон провели зустріч у Москві, на якій обговорювалося питання європейської безпеки, яке включало ситуацію, пов'язану з Україною. Привертає увагу той факт, що під час вітальної промови Путін постійно звертався до президента Франції на "ти" називаючи його "дорогим Еммануелем".

Зустріч президентів тривала понад п'ять годин. У ході переговорів сторони обговорили українське питання та безпеку у Європі. Макрон зазначив, що лише дипломатичний шлях є прийнятним у вирішенні "української кризи".

Путін вкотре використав кремлівські наративи, наполягаючи на виконанні Україною Мінських угод у російському трактуванні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: