fbpx
Сьогодні
17:06 05 Лют 2022

У США заявили, що НАТО може взяти під охорону Чорне море

Екскомандувач Збройними силами США у Європі Бен Ходжес припустив, що ціна вторгнення в Україну для Росії буде катастрофічною.

Про це пише Еспресо.TV.

"Ми всі намагаємось зрозуміти – яким же ж буде план нападу. Якщо вони, наприклад, хочуть забрати усю Україну чи половину території, то їм потрібно буде набагато більше солдатів. Виходячи з величини України, кількості Збройних сил, опору, який буде — неможливо здійснити цю операцію 150-ма тисячами солдатів. Тому я досі схильний вважати, що вони не планують напад на всю Україну і навіть на половину країни. Для цього сил недостатньо", – заявив Ходжес.

І ціна вторгнення буде дуже високою, – каже генерал.

"Це буде надзвичайно багато для них коштувати. Вони втратять також багато техніки та оснащення і я сподіваюсь, вони розуміють, що можуть втратити військово-морську базу в Севастополі, незаконну базу. Також я сподіваюсь, що хтось подбав, подумав про те, аби зробити так, щоб росіяни більше не змогли нею скористатись, так само як і Керченським мостом. Ми повинні перебрати на себе ініціативу і примусити їх переживати за себе, а не щоб ми переймались ними", – пояснив він.

США зараз розглядає, як довшу перспективу, надання додаткових систем протиповітряної оборони. На думку військового експерта, це також "велика можливість для НАТО змінити місію із повітряного патрулювання Чорного моря на місію із захисту повітряного простору Чорного моря".

"Це був би дуже сильний сигнал, що літаки НАТО, які летять в Румунію, повинні повноцінно захищати, а не лише повноцінно патрулювати", – робить висновок Бен Ходжес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: