fbpx
Сьогодні
08:45 05 Лют 2022

Канада відправила літак з військовою допомогою до України

Фото: GETTY IMAGES

В Україну від Канадських збройних сил відправився транспортний літак з військовою допомогою

Про це повідомляє Міноборони Канади.

Як заначається, це відбувається в рамках нещодавно оголошеної Канадою негайної підтримки України та розширення операції UNIFIER.

"Літак ВПС Канади C-177 Globemaster вилетів з авіабази Трентон з вантажем нелетального озброєння для України", йдеться у повідомленні.

Канада неодноразаво нагалошувала, що непохитно підтримує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України.

Тому це обладнання стане в нагоді ЗСУ для захисту від загроз Росії.

Як повідомляє Міноборони Канади, допомога складається із засобів індивідуального захисту, засобів перевезення вантажів, а також засобів ведення спостереження і розвідувального обладнання.

Супроводжують літак фахівці CAF, щоб ознайомити українських військових з функціонуванням та обслуговуванням наданого обладнання.

Міноборони Канади повідомляє, що "з 2015 року Канада надала Україні нелетальну військову техніку на суму понад 23 мільйони доларів. Це обладнання включало такі предмети, як: системи зв'язку, що використовуються для польових операцій, мобільний польовий госпіталь та обладнання для утилізації вибухівки".

Також за цей час канадські війська також навчили близько 33 тисяч українських військовослужбовців і співробітників служби безпеки в ряді тактичних і передових військових навичок.

Як повідомляла раніше Рубрика, Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що на три роки продовжить і суттєво розширить свою військову тренувальну місію в Україні UNIFIER.

Канада передасть Україні "нелетальне обладнання, поділиться розвідувальними даними і допоможе протистояти кібератакам".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: