fbpx
Сьогодні
14:01 02 Лют 2022

Україна запропонувала нідерландським компаніям "створювати нові історії успіху", - Зеленський

Україна зацікавлена розвивати торговельно-економічну та інвестиційну співпрацю з Нідерландами.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, передає "Укрінформ".

"Зацікавлені розвивати торговельно-економічну та інвестиційну співпрацю. Наш торговельний обіг перетнув позначку у 2,5 млрд, але ми прагнемо значно більше", – сказав Президент.

Він зауважив, що українська сторона запропонувала великим нідерландським компаніям "відкривати для себе Україну і створювати нові історії успіху. Там, де у нас є великі перспективи. Це альтернативна енергетика, річковий транспорт, управління водними ресурсами, поводження з відходами, сільське господарство тощо".

Також на зустрічі детально обговорили безпекову ситуацію в Україні та на континенті, кроки для мирного врегулювання ситуації.

Зеленський подякував Нідерландам за допомогу у реабілітації та лікуванні поранених українських військових. І , за його словами, "був радий почути, що ця програма продовжується".

Крім того, сторони обговорили посилення співпраці у європейській і євроатлантичній інтеграції України.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та міністр закордонних справ Вопке Хукстра прибули в Україну з дводенним візитом. Також до Києва 1 лютого вже прибули з візитами Прем'єр-міністри Польщі та Великої Британії.

Цього тижня очікується візит в Україну Президента Туреччини.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: