fbpx
Сьогодні
21:38 01 Лют 2022

Зеленський заявив про створення перемовин щодо подальшої лібералізації торгівлі з Британією

Україна запропонувала Великій Британії долучитися до спільних взаємовигідних проектів у галузях інфраструктури та енергетики

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу ОП.

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами перемовин з Прем'єр-міністром Сполученого Королівства Борисом Джонсоном у Києві

"Підписана позаминулого року Угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство успішно працює. Це видно зі зростання обсягу двосторонньої торгівлі між Україною та Великою Британією на 60%", заявив Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ після перемовин з Борисом Джонсоном.

"Ми прагнемо розширювати партнерство в усіх сферах. Ми домовилися започаткувати переговори про подальшу лібералізацію торгівлі. Велика Британія виділяє ще майже 2 мільярди фунтів стерлінгів на реалізацію спільних з Україною конкретних і взаємовигідних проектів у інших сферах", повідомив Президент.

Зокрема, за його словами, Великій Британії було запропоновано долучитися до проектів у галузях інфраструктури та енергетики.

Глава держави зауважив, що 30 років тому Україна та Велика Британія встановили дипломатичні відносини, які весь цей час сповнені дружби, поваги та змісту.

"А сьогодні наші нації об'єднані заради миру в Україні, Європі та всьому світі, задля недопущення нової війни", зазначив Володимир Зеленський і висловив сподівання, що цьогоріч словом року стане "мир".

Зі свого боку Прем'єр-міністр Великої Британії оголосив про виділення додаткових 88 млн фунтів стерлінгів фінансування на підтримку стабільності та енергетичної незалежності України.

"Це фінансування має підтримати зусилля Президента та влади з розбудови заможного українського суспільства, вільного від зловмисного впливу", сказав Борис Джонсон.

Довідка.

Як повідомліла Рубрика, в Україну прибув з візитом прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон.

Під головуванням Володимира Зеленського та Бориса Джонсона відбулися українсько-британські переговори.

Президент України і Президент Британії висткпили зі спільною завою.

Разом із Борисом Джонсоном в Україні одночасно перебувають з робочими візитами прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та глава польського уряду Матеуш Моравецький.

Прем'єр-міністр Польщі сказав під час інтер'ю LB, що вірить у можливість відвернути вторгнення Росії до України, але якщо це все ж станеться – для українців "двері до Польщі будуть відчинені".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: