fbpx
Сьогодні
Фото 22:50 02 Лют 2022

Найбільший в Україні притулок для тварин "Сіріус" планують зменшити через борги

Фото: "Сіріус"

Притулок для тварин "Сіріус" планують зменшити протягом 2022 року

Про це повідомляє його керівниця Олександра Мезінова на своїй сторінці у Фейсбук.

За її словами, через те, що притулок постійно приймає нових тварин, менше уваги залишається для тих, що вже є, їхні умови існування погіршуються. За її словами, зараз у притулку 3165 собак та 218 котів.

притулок для тварин Сіріус

Фото: "Сіріус"

"Ми прикладаємо багато зусиль, щоб рятувати тварин, але не можемо прихистити усіх безпритульних. Нам дійсно соромно оголошувати кожен місяць збори на борги, а вони й зараз у нашого притулка "Сіріус" близько 700 000 грн", пояснила вона.

притулок для тварин Сіріус

Фото: "Сіріус"

У першу чергу, притулок буде намагатися прилаштовувати у сімʼї тварин, що живуть у ньому. Нових же прийматиме лише у випадку, коли буде звільнятися місце, або у надзвичайних випадках (смерть господаря, відлов агресивної собаки з вулиці).

притулок для тварин Сіріус

Фото: "Сіріус"

"Зараз найбільшу кількість тварин залишають під парканом притулку. І про цих "героїв" ми теж говоритимемо. Адже ми встановили камери відеоспостереження і тепер знатимемо цих "сміливців" в обличчя", попередила Мезінова.

"Сіріус" збирається оголосити набір та провести навчання волонтерів для піару тварин, а також запустити інформаційний ресурс з покроковим механізмом дій для порятунку тварини.

притулок для тварин Сіріус

Фото: "Сіріус"

Також у 2020 році притулок буде проводити більше днів стерилізації (там можна безкоштовно стерилізувати безпритульну тварину або домашню за 300 гривень).

Притулок "Сіріус" створили в 2000 році, він розташований у селі Федорівка Київської області. Це найбільший притулок для тварин в Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: