fbpx
Сьогодні
09:38 01 Лют 2022

Уряд Британії анонсував виділення Україні 88 мільйонів фунтів стерлінгів

English version here

Уряд Британії анонсував виділення Україні 88 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб "знизити залежність від російських енергоносіїв".

Про це йдеться на сайті уряду Британії.

"Велика Британія бере активну участь у захисті верховенства права в Україні та подоланні корупції – кроки, які зміцнили здатність країни протистояти шкідливому та антидемократичному впливу. Нове фінансування у розмірі 88 мільйонів фунтів стерлінгів… підтримає цю діяльність і допоможе знизити залежність України від російських енергоносіїв", – йдеться у повідомленні.

Виділення коштів уряд Британії анонсував у день, коли запланований візит прем'єр-міністра Бориса Джонсона у Київ – для переговорів з президентом України Володимиром Зеленським на тлі загострення ситуації з боку Росії.

"Подальше вторгнення Росії матиме серйозні гуманітарні наслідки, і Велика Британія продовжує заохочувати Росію до активної участі в переговорах з НАТО", – зазначають в уряді Британії.

Нагадаємо, на початку грудня повідомлялося, що Британія виділить на підтримку України додатково 1 млрд фунтів стерлінгів, у сфері інвестицій, торгівлі та безпеки.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: