fbpx
Сьогодні
10:28 30 Січ 2022

Соцвиплати для жителів Донбасу з російськими паспортами виплатять з бюджету Росії: реакція МЗС України

Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін доручив уряду надати мешканцям тимчасово окупованих територій, які мають російські паспорти, соцвиплати із бюджету РФ

У МЗС України заявили, що це чергове порушення суверенітету країни.

Про це повідомляється на сайті Кремля.

Як зазначається у дописі, Путін доручив уряду розглянути питання щодо "надання громадянам Російської Федерації, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, можливості подання з використанням єдиного порталу державних та муніципальних послуг заяв на отримання соціальних виплат та пільг.

Без вказівки реєстрації за місцем проживання на території Російської Федерації та за необхідності подати пропозиції щодо зміни порядку надання відповідних соціальних виплат та пільг"

У МЗС України заявили, що доручення Путіна розглядають як чергове порушення суверенітету України.

Воно нагадує примусову інтеграцію населення тимчасово окупованих територій у російський політичний, економічний і гуманітарний простір.

"Прикметно, що Кремль обрав момент для цієї акції саме під час ескалації безпекової ситуації навколо кордонів України. У той час, коли наша держава та партнери докладають усіх зусиль задля деескалації ситуації, нове рішення російського керівництва не сприяє цим дипломатичним зусиллям", йдеться у заяві МЗС.

Україна вимагає від РФ скасувати ухвалене рішення, припинити подібні гібридні провокації.

Нагадаємо, що раніше депутати російської Держдуми від "Комуністичної партії РФ" внесли проєкт звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати "ЛНР" та "ДНР".

У МЗС України відповіли, що наразі не бачать серйозних намірів Кремля визнавати самопроголошені республіки, а ініціативу назвали "розхитуванням ситуації".

Як повідомляла Рубрика, путінська партія "Єдина Росія" звернулась до президента Росії із закликом почати постачання військової допомоги самопроголошеним "Л/ДНР".

Голова фракції "Єдина Росія" у Держдумі РФ Володимир Васильєв заявив, що Україну "накачують західною летальною зброєю", а події у країні "нагадують повернення до нацизму та бандерівщини".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: