fbpx
Сьогодні
17:10 29 Січ 2022

Зеленський назвав головну причину, через яку РФ може почати вторгнення

Фото ОПУ

Внутрішня дестабілізація ситуації в Україні є найбільшою небезпекою, яка може спровокувати Росію до ескалації.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в ході пресконференції для іноземних медіа в Києві, передає "Східний Варіант" з посиланням на "Новини Донбасу".

Він зазначив, що міжнародні партнери єдині в думці щодо внутрішньої дестабілізації як найбільшого ризику для України та її суверенітету.

"Найбільший ризик – не утримати державу, це дестабілізація всередині нашої держави. Якщо ми об'єднані народом, об'єднані армією і об'єднані стабільною владою в країні, ризики ескалації з боку Росії будуть зменшені", – сказав Зеленський.

"Ми пам'ятаємо, що відбувалося у нас в країні в 2014-2015 роках: неконтрольованість ситуації всередині держави щодо законності, щодо роботи правоохоронних органів, щодо спокою на вулиці саме і може призвести до ескалації. Це найвищий рівень ймовірного плану, коли можуть бути розпочаті ті чи інші дії з боку сусідньої держави", – підкреслив президент.

Раніше Володимир Зеленський закликав українців не панікувати через новини про загрозу вторгнення Росії в Україну та казав, що ситуація не змінилася порівняно з минулим роком.

Американське посольство в Києві оголосило, що скоротить штат співробітників дипустанов на тлі загрози російського вторгнення. У МЗС України назвали рішення передчасним.

За даними МЗС України, станом на 24 січня США, Велика Британія, Австралія та Німеччина повідомили про наміри вивезти частину персоналу посольств або членів сімей співробітників дипустанов через загрозу нової агресії РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: