fbpx
Сьогодні
18:23 26 Січ 2022

Депутати "Єдиної Росії" звернулися з проханням до Путіна надати зброю ОРДЛО

Фото Reuters

Голова провладної фракції "Єдина Росія" Володимир Васильєв заявив, що партія ініціювала звернення до керівництва держави з проханням розпочати постачати зброю "республікам" бойовиків на окупованій території Донбасу

Про це заявив Васильєв у відеозверненні.

Як зазначив він, "сценарій в Україні нагадує повернення до нацизму та бандерівщини. Нас непокоїть питання захисту життя російських громадян та співвітчизників, які проживають на території "ДНР" та "ЛНР"".

Васильєв стверджує, що Україну "накачують" ракетними комплексами, гранатометами, іншими боєприпасами. Що в Україні з'являються інструктори НАТО – це велика небезпека."Це підготовка до бойових дій, не інакше. До бойових дій проти мирного населення".

Депутат заявив, що "обстріл Луганської, Донецької областей збільшується, знову гинуть люди".

"Ми звертаємося до керівництва нашої країни надати допомогу "Луганській та Донецькій республікам" у вигляді постачання необхідної для стримування агресії, військової продукції, а також вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки громадян", завершив Васильєв.

Довідка.

Як раніше писала Рубрика, 26 січня російська влада почала обговорювати можливість офіційного постачання зброї бойовикам "ДНР" та "ЛНР".

Того ж дня Служба безпеки показала нові факти постачання російської зброї в ОРДЛО.

Серед вилучених військових засобів ураження російського виробництва – реактивні вогнемети "Шмель", вибуховий комплекс "Охота" та протипіхотні міни, які заборонені Оттавською конвенцією 1997 року.

Крім того, задокументовано факти використання бойовиками проти українських військ на сході України, сучасного російського озброєння. Серед ідентифікованих зразків – ручний багаторазовий мультикаліберний багатофункціональний гранатомет РПГ-32 «Баркас».

На Луганщині, співробітники СБУ виявили елементи реактивної гранати «Занос», виробництва РФ. Ці засоби ураження, бойовики застосовували в ході обстрілів українських позицій в районі міста Попасна.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: