fbpx
Сьогодні
09:30 30 Січ 2022

Росія перенесла військові навчання біля берегів Ірландії через протести

Фото: AFP

Після протестів ірландських рибалок Москва вирішила перенести військово-морські навчання за межі економічної зони Ірландії

Про це повідомляє DW,  посилаючись на  посольство Росії в Ірландії.

Як заявив посол Росії в Дубліні Юрій Філатов у заяві на сторінці посольства в Facebook, міністр оборони Росії Сергій Шойгу прийняв таке рішення "у відповідь на запити ірландського уряду, а також Організації виробників риби на півдні і заході Ірландії".

Рішення Шойгу описується в повідомленні як "жест доброї волі".

Росія не буде проводити навчання ВМФ Росії, заплановані на початок лютого у виключній економічній зоні Ірландії, як передбачалося раніше.

Через різкий протест офіційного Дубліна і невдоволення ірландських рибалок маневрувальники вирішили переїхати в інший район.

"Сьогодні вночі я отримав лист, який підтверджує, що російські навчання будуть перенесені за межі ВЕЗ Ірландії. Я вітаю цю відповідь", написав міністр закордонних справ і оборони Ірландії Саймон Ковені в Twitter.

 

Район, де російський флот мав намір провести маневри, знаходиться в міжнародних водах, але в 200-мильній виключній економічній зоні Ірландії.

Тому рішення РФ обурило місцевих рибалок, які погрожували зірвати навчання і ввести траулери в зону маневрів.

Як раніше повідомляла Рубрика, рибалки побоювалися, що стрілянина може негативно вплинути на рибні запаси в регіоні.

Представники рибальства Ірландії зустрілися з російським послом Юрієм Філатовим для обговорення ситуації. Представник РФ вважає, що ситуація навколо російських навчань "дуже перебільшена", і вони "не становлять жодної загрози Ірландії чи комусь іншому".

Ірландський уряд раніше оголосив російські навчання небажаними і закликав військово-морські судна не наближатися до зони вогню.

Росія вперше проводить військові навчання в регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: