fbpx
Сьогодні
14:52 27 Січ 2022

Об'єднання рибалок Ірландії готове перешкоджати військово-морським навчанням РФ біля своїх берегів

Об'єднання рибалок півдня та заходу Ірландії заявило, що продовжить вилов у винятковій економічній зоні країни, незважаючи на заплановані там військово-морські навчання РФ.

Про це сказав її головний виконавчий директор Патрік Мерфі, повідомляє RTE.

"Уявіть, якби росіяни подавали заявки, щоб постріляти з артилерії на території Ірландії, як би це сприйняли? І для рибалок це теж саме. Це наша територія, це наша "ферма", ми тут заробляємо. Чому хтось може прийти в наші води з такою метою, якщо це вплине на нашу діяльність та на біорізноманіття?", — обурився він.

В ірландському уряді запланованими Кремлем навчаннями також незадоволені, оскільки вони можуть ще більше посилити напруженість між Росією та Заходом, проте закликали все ж триматися подалі від військових кораблів.

У свою чергу Мерфі пояснив, що з лютого, коли РФ має намір розпочати свої маневри, відкриється квота на креветки, у зв'язку з чим рибалки мають намір продовжити вилов у цьому районі, навіть якщо це якось заважатиме росіянам.

"Якщо вони вступлять у контакт з нами, це вони своїми діями наражають на небезпеку ірландські човни… Ми дали їм зрозуміти, що продовжимо вилов риби у тих місцях, де і завжди, а якщо це якось вплине на їхнє навчання — ми будемо вважати це мирним протестом", — наголосив він.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: