fbpx
Сьогодні
19:34 26 Січ 2022

Слідство вигадало злочинну групу з Порошенка, Медведчука, Демчишина і мене, - Кузяра

Фото: UCBC.ORG.UA

Сергій Кузяра, підозрюваний у справі про незаконне постачання вугілля з окупованих територій, вважає, що слідство "вигадало злочинну групу з Порошенка, Медведчука, Демчишина і мене"

Про це він заявив в інтерв'ю ЕП.

Нагадаємо, що з 2014 року Кузяра був одним з найактивніших організаторів постачання вугілля з Росії та окупованих територій Донбасу.

І саме він у той час активно їздив до так званого "ЛДНР" і "вів там діалог".

За словами Кузяри, узгоджувати свої дії з Медведчуком не було сенсу, бо його роль у цьому процесі "дуже перебільшена".

Кузяра розповів, що з Медведчуком знайомий лише через "спільних знайомих".

Попри те, що його прізвище лунає на так званих "плівках Медведчука", Кузяра не координував з ним свої дії під час організації поставок вугілля з окупованих Росією територій.

Також Кузяра заперечує зв'язок з Порошенком та заявляє і бачився з ним на нарадах, які той проводив як міністр економіки у 2012 році.

"Після цього жодних спілкувань чи перетинів із Петром Олексійовичем у мене не було", – додав він.

Та за словами Кузяри, його адвокати наразі не розуміють, від чого його захищати.

"З восьми томів матеріалів справи викинуто протоколи моїх допитів. Це нонсенс, але вони роблять так з простої причини: мої свідчення не вписуються в концепцію, яку просуває прокуратура", – заявив він.

Підозрюваний розповів, що у справі фігурують кілька контрактів. Один із них стосується постачання вугілля з ПАР.

За версією слідчих, Порошенко змусив відмовитися від цих постачань, чим створив залежність від Росії та угруповань "ЛНР" та "ДНР".

Два інші контракти стосуються договорів "Центренерго" з шахтою імені "Кисельова" та "Луганськвугіллям". Кузяра додав, що про ці поставки знав, але стосунку до них не мав.

"Я взагалі не розумію, як із таким матеріалом вони пішли вручати підозру Порошенку. Відбувається відкрита маніпуляція фактами. Слідство придумало злочинну групу з Порошенка, Медведчука, Демчишина та мене", – резюмував він.

Довідка.

20 грудня Петру Порошенку оголосили підозру у справі про державну зраду та сприяння тероризму. Йдеться про організацію незаконної схеми закупівлі вугілля з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Як писала Рубрика, 17 січня Печерський районний суд повинен був обрати запобіжний захід, але так і не обрав  для п'ятого президента України Петра Порошенка у справі щодо державної зради. Засідання перенесли на 19 січня.

Засідання, що відбулось 19 січня, закінчилось менше, ніж за 20 хвилин. Суддя Печерського суду виніс ухвалу: відпустити Петра Порошенка під особисте зобов'язання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: