fbpx
Сьогодні
09:05 23 Січ 2022

Канада розглядає можливість відправки Україні стрілецької зброї

Канада запропонувала Україні кредит у розмірі 120 мільйонів доларів і активно розглядає можливість відправки їй партії стрілецької зброї

Про це про це пише CBC News із посиланням на власні джерела в уряді Канади.

Як зазначається, прем'єр-міністр натякнув на збільшення військової допомоги для України, знову наполягаючи на тому, щоб Москва припинила "деескалацію" і утрималася від подальшого вторгнення і окупації української території.

У заяві посольства України в Оттаві йдеться, що у відповідь на нарощування російських військ Україна створила "новий окремий підрозділ Збройних сил – Сили територіальної оборони. Щоб краще оснастити їх, ми дуже прагнемо отримати критичні поставки від наших друзів в Канаді."

Очікується, що новий пакет допомоги може бути спрямований саме для забезпечення новосформованих загонів.

Серед зброї, яку Канада розмірковує передати, є стрілецька зброя, захисні жилети і окуляри, повідомили CBC News два джерела. Вони будуть складовою пакета "летального, так і нелетального обладнання".

Чи надасть Канада додаткові війська для навчання цих нерегулярних сил, ще неясно.

Рішення щодо пакету допомоги не прийнято. Джерела повідомили, що оголошення з'явиться після наступного тижня.

Федеральний уряд заявив, що наданий кредит буде спрямований на "економічну стійкість та реформи управління". Умови кредиту будуть узгоджуються з урядом президента Володимира Зеленського в Києві.

«Ми вдячні Канаді за співпрацю з іншими міжнародними партнерами та колегами, щоб дати зрозуміти, що російська агресія та будь-яке подальше вторгнення в Україну є абсолютно неприйнятними», – зазначив тимчасовий повірений у справах України в Канаді Андрій Буквіч.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: