fbpx
Сьогодні
13:06 22 Січ 2022

Італія хоче подати прохання внести еспресо до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Італія подає заявку на отримання статусу ЮНЕСКО для кави еспресо

Вона стверджує, що це "набагато більше, ніж простий напій", пише   The Guardian.

Як зазначається, еспресо швидко став невід'ємною частиною національної ідентичності після його створення в Турині наприкінці 19 століття.

Вживання еспресо створює привід для зустрічі, для обговорення політики та футболу, для поскаржень, для миру чи сплати боргу, або просто для того, щоб поговорити.

«Це справжній ритуал і вираз нашої соціальності, який відрізняє нас у всьому світі», – сказав Джан Марко Сентінайо, заступник міністра сільського господарства, підтверджуючи, що заявка була подана.

За даними Італійського інституту еспресо, заснованого в 1998 році, ринок цього напою оцінюється в більш ніж €4 мільярди на рік, причому понад 90% італійців щодня випивають хоча б одну чашку еспресо.

Суворі правила інституту щодо ідеального еспресо включають використання сертифікованої суміші кави, сертифікованого обладнання та навіть ліцензованого персоналу.

До речі, попередні спроби включити італійську каву еспресо в список ЮНЕСКО вже робили, але так і не були офіційно завершені, нібито через бурхливу політику в країні.

Заступник міністра сільського господарства сказав, що він впевнений, що національна комісія ЮНЕСКО Італії схвалить цю заявку, і вердикт очікується десь навесні.

Нагадаємо, що у 2017 році мистецтво неаполітанського виробника піци було додано до списку нематеріальної спадщини Агентства ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: