fbpx
Сьогодні
21:25 20 Січ 2022

Верещук запропонувала програму підтримки бізнесу та фінансову допомогу для ЗМІ на Донеччині

Фото: СВ

Міністр реінтеграції Ірина Верещук представила в Краматорську програму, яка може допомогти бізнесу Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє кореспондент Східного Варіанту.

У Краматорську міністр зустрілася з підприємцями регіону для того, щоб обговорити реалії та потреби бізнесу, а так само обговорити програму економічного розвитку Донеччини.

"Існує стратегія економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року. Але прийняти стратегію це одне, а впровадити її це зовсім інше. Є питання безпеки і військово-політичні виклики.

Інвестори не хочуть інвестувати, а також відсутність банків, які могли б дати кредити. Не буду перераховувати всі проблеми. Але ми тут для того, щоб визначити, що може стати поштовхом для розвитку території", – заявила Верещук.

На зустрічі, крім міністра, були присутні народні депутати та представники кабінету міністрів, власники та керівники приватних підприємств різних галузей.

Найбільш нагальні питання: відсутність кредитування, труднощі ринку збуту, обмежені можливості навчання персоналу та багато іншого.

Також Ірина Верещук заявила, що її відомство готове дотувати ЗМІ, які працюють на сході України.

"Я знаю, що ця програма працювала і раніше, але також знаю, що вона була недостатньою. Не завжди журналісти регіону могли отримати підтримку. На цей рік держава виділила 50 млн гривень для дотування місцевих ЗМІ", – сказала міністр.

Також Ірина Верещук додала, що в міністерстві тепер відкрито спеціалізований відділ для роботи в цій сфері.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: