fbpx
Сьогодні
21:18 06 Січ 2022

Українці, що проживають на лінії дотику, зможуть оформити субсидію на електроенергію

Понад 14 тисяч мешканців населених пунктів, розташованих на лінії дотику отримали право на пільгову оплату електрики

Про це повідомляє преслужба Міністерства з питань реінтеграції.

Унаслідок російської збройної агресії, деякі населені пункти, розташовані на лінії дотику залишилися без централізованого теплопостачання та/або газопостачання.

Мешканці цих будинків і гуртожитків не мали іншого виходу, як забезпечувати тепло в помешканнях, використовуючи електрообігрівачі.

Деякі помешкання власники перевели на електричне опалення. Для приготування їжі подекуди довелося забути і про газові плити.

Так, альтернативу газу й централізованому теплу вдалося знайти, але виникла інша проблема. Різко зросли обсяги споживання електроенергії, а людям почали приходити платіжки із шаленими сумами за використання електрики.

Донедавна постанова Кабміну від 01.02.2021 № 64 «Питання надання компенсацій деяким категоріям споживачів електричної енергії» компенсувала оплату електроенергії.

Люди, які опалюють помешкання електрикою, могли купувати енергію за пільговою ціною, зокрема і в населених пунктах на лінії дотику.

Але такий знижений тариф населенню, яке проживає в приватних і багатоквартирних будинках та гуртожитках, не газифікованих природним газом, і в яких відсутнє або не функціонує система централізованого теплопостачання (зокрема, в селах), не передбачений.

Це призвело до зростання оплати за використану електроенергію в опалювальний сезон 2021-2022 років від 3360 до 6216 гривень щомісяця.

Однозначно, що подібне зростання платежів за використану електрику значно погіршить і без того складне економічне становище тисяч українських громадян, які мешкають на лінії дотику.

Під патронатом Віцепрем'єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук вдалося внести зміни до порядку надання субсидій на комунальні послуги.

І мешканці населених пунктів, розташованих на лінії дотику, котрі вимушено організовували свою побутову сферу на базі споживання електроенергії, отримали право на пільгову її оплату.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: