fbpx
Сьогодні
16:30 19 Січ 2022

Кулеба назвав умову завершення конфлікту з Росією

Фото: ukrinform

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що конфлікт з Росією буде завершено тільки після того, як російські війська залишать Донбас і Крим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг.

При цьому він підкреслив, що якщо Росія готова до врегулювання ситуації, вона повинна продовжити переговори.

"Всі зусилля зараз спрямовані на те, щоб Росія рухалася дипломатичним шляхом. Єдине вирішення конфлікту – дипломатичне. Якщо Росія дійсно прагне до політичного врегулювання, вона повинна продовжити переговори. Цей конфлікт буде вирішений тоді, коли російські солдати покинуть Донбас, Крим і Севастополь", – заявив він.

За словами Кулеби, ще з початку війни з Росією, за планом останньої – України вже не повинно було існувати як держави. Водночас наша країна вже має сильну армію, дипломатію та партнерів.

"Ми не повинні забувати, що ця війна, Росії проти України, триває з 2014 року. За первинним планом Російської Федерації, нас вже не повинно було існувати як держави, принаймні в тому вигляді в якому Україна продовжує. Не лише існувати, але і розвиватися", – відзначив Кулеба.

Водночас з початку війни з Російською Федерацією, Україна стала ще міцнішою завдяки сильній армії, дипломатичним можливостям та підтримці міжнародної спільноти.

"Ми з вами пройшли через шалені випробовування. Ми пройшли через найважчі моменти нашої історії. Коли ракети, коли снаряди падали на нашу землю, коли співвітчизники гинули, але ми були достатньо сильними, щоб пережити це, здолати й міцно стати на ноги. І сьогодні Україна є дуже міцною. У нас є сильна армія, сильна дипломатія та сильні партнери", – додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: