fbpx
Сьогодні
14:44 18 Січ 2022

США обіцяють призначити посла в Україні якнайшвидше

Фото: ОПУ

У Державному департаменті США обіцяють призначення посла в Україні найближчим часом

Про це сенатор-республіканець сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", пише Рубрика.

"Я дуже розчарований в адміністрації Байдена через те, що вони швидше не призначили людину на цю посаду. Я знову обговорював із Держдепартаментом це питання минулого тижня, і вони запевнили мене, що найближчим часом буде призначено досвідченого, карʼєрного дипломата. І я радий це чути, це потрібно зробити", – наголосив Портман.

Нагадаємо, що Портман приїхав до Києва у складі двопартійної групи сенаторів. Вони зустрілися з президентом Володимиром Зеленським.

Після зустрічі пообіцяли солідарність та зброю, а також застерегли президента Росії Путіна від агресії і  військового наступу на Україну.

"Володимир Путін із нічого вигадує загрози для своєї країни. Володимир Путін вторгнувся в Крим. Володимир Путін вторгнувся на схід України. Володимир Путін вторгнувся в Грузію.

Україна, США, НАТО – ми не загроза для Росії. І Володимир Путін повинен це знати. США збільшили свою військову присутність в Україні та в Східній Європі саме через агресію Росії на сході України та в Криму.

Якщо Росія захоче обговорити виведення своїх військ зі сходу України та Криму та забезпечення суверенітету України, тоді США не доведеться витрачати стільки грошей на загальну безпеку НАТО чи допомогу Україні", підкреслив інший представник Кріс Мерфі.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден може обрати кандидатом на посаду посла в Україні досвідченого кадрового дипломата Бріджит Брінк.

Призначення багатьох послів відбувається з великою затримкою через опозицію республіканців у Сенаті, який має затвердити кандидатів.

Раніше американську місію в Україні очолює Крістіна Квін.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: