fbpx
Сьогодні
12:25 10 Січ 2022

Україна вимагає від Німеччини негайно надати оборонну зброю, - посол

Фото: З відкритих джерел

Посол України у Німеччині Андрій Мельник заявив, що Німеччина має негайно надати Україні оборонну зброю для захисту від Росії.

Так, в інтерв'ю газеті Berliner Morgenpost Андрій Мельник заявив, що Україна має повне право на самооборону, цитує NTV.

"Україна вимагає від нового уряду Німеччини відкинути морально хибну політику блокування і негайно надати Києву оборонну зброю для захисту від Російської Федерації. Берлін несе таку ж історичну відповідальність перед Україною як і перед Ізраїлем", ㅡ пише посол.

Він зазначив, що небезпека російського вторгнення в Україну залишається високою, а Берліну не варто недооцінювати її: «Усі попереджувальні індикатори блимають яскраво-червоним».

Водночас дипломат закликав уряд Німеччини якнайшвидше провести кампанію за вступ України до НАТО та ЄС.

"Лише якщо Україна стане невіддільною частиною Північноатлантичного альянсу, Путін назавжди втратить спокусу напасти на нас", ㅡ цитує видання Андрія Мельника.

Довідка

Про те, що Німеччина завадила Україні отримати озброєння через механізми НАТО, раніше розповіли президент Володимир Зеленський та Міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами Резнікова, Берлін наклав вето на закупівлю Україною гвинтівок проти дронів і протиснайперських систем через Агентство НАТО з підтримки та постачання. Хоча з того часу Німеччина поступилася гвинтівками, визнавши цю зброю несмертельною.

Він заявив, що Україна намагатиметься придбати озброєння за допомогою двосторонніх угод із союзниками, зокрема, зі США, Великою Британією, Литвою та Францією.

Окрім того, німецьке видання Bild із посиланням на власні джерела повідомило, що окрім ФРН постачання зброї Україні блокують Нідерланди.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: