fbpx
Сьогодні
09:15 10 Січ 2022

Притула має намір зареєструвати власну партію вже цього року

Фото: goloszmin.org

Український політик та шоумен Сергій Притула заявив, що планує зареєструвати власну партію вже у 2022 році. Він стверджує, що розбудова партійної структури цієї політсили вже стартувала.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Політик зазначив, що зараз також триває процес обрання назви для партії. Притула наголосив, що не планує використовувати своє ім'я в назві майбутньої політсили.

"Я є великим противником поєднання свого прізвища з назвою партії. І мені ніколи не подобалися іменні блоки", — стверджує Притула.

Проте він додав, що через можливість маніпуляцій у бюлетенях, «можливо, прізвище десь збоку стоятиме, щоб краще ідентифікувати партію. Але ні в самій назві ні слова "Притула", ні "біля Притули" там не буде».

Сергій Притула вперше підтвердив намір створити свою партію у вересні 2021 року. Тоді він зазначив, що в пріоритетах політичної сили буде парламентська кампанія.

"Інституційно парламент не давав познущатись із країни за всі роки та переламати об коліно Конституцію", — додав він.

Довідка

У червні 2019 року, перед виборами до парламенту, Притула вступив до партії "Голос". Він був 30-м у списку партії на позачергових виборах до Верховної Ради, але тоді до парламенту не потрапив.

У 2020 році Притула балотувався від «Голосу» в мери Києва. Він посів третє місце за кількістю голосів після чинного мера Віталія Кличка та ексглави Київської міської державної адміністрації Олександра Попова.

У червні 2021 року Притула оголосив про вихід із «Голосу», розкритикувавши партійне керівництво. Але вже тоді він заявив, що продовжить свою політичну діяльність.

Ще тоді hromadske писало, що Притула може розглядати участь у прийдешніх виборах до Верховної Ради й на найвищу, президентську посаду. Зокрема за опитуваннями в січні 2021 року саме Притула отримав найбільший рівень довіри на заході України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: