fbpx
Сьогодні
13:47 09 Січ 2022

Весь Ліван поглинула темрява через відключення електрики

Держкомпанія EDL припинила подачу енергії після спроб протестувальників проникнути на одну із розподільних станцій. Жителі Лівану незадоволені перебоями в електропостачанні, пов'язані з нестачею палива

Про це повідомляє DW із посиланням на постачальника електроенергії – держкомпанію Electricite du Liban (EDL).

Весь Ліван залишився без електрики.

Держкомпанії довелося повністю припинити подачу електрики після того, як на розподільну станцію в Арамуні на північ від Бейрута спробували проникнути протестувальники, щоб пошкодити техніку, яка там була.

Акція була спрямована проти регулярних перебоїв у електропостачанні.

Як нагадало агентство AFP, збої пов'язані з фінансовою кризою в Лівані та зі складнощами з імпортом нафти, необхідної для електропостачання.

У жовтні 2021 року на якийсь час було зупинено роботу двох найбільших ліванських електростанцій – "Аль-Захрані" та "Дейр-Аммар", що призвело до повного відключення державної електромережі. Електропостачання тоді відновили лише за добу.

Нагадаємо, що у Лівані відбувається фінансово-економічної криза. Через це вже більше шести місяців країна не в змозі забезпечити паливом електростанції, у зв'язку з чим практично всі мешканці залишаються без електропостачання до 20-22 години на день.

У країні також відчувається брак бензину, ліків та навіть питної води.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: