fbpx
Сьогодні
21:46 31 Гру 2021

Україна фактично виступає за всю західну демокатію, - посол Естонії

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск заявив, що перед Україною стоїть друга за величиною військова держава у світі – Росія, однак їй вдається утримувати весь європейський фронт

Про це передає видання ERR.

"Можлива збройна допомога Естонії Україні була дуже добре прийнята у Києві. Це символічно важливо для них. Навіть якщо сума може бути не дуже великою, це показує, що Україна не самотня, має друзів навіть у найважчі часи. Україна отримує всю допомогу просто зараз", – сказав Кууск.

Посол підкреслив, що можлива передача Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin та 122-міліметрових гаубиць виправдане, і це допоможе протистояти військовій агресії РФ та захистити кордони, в тому числі Європейського Союзу.

"Україна – країна, яка перебуває у стані війни і вкладає 6% свого валового внутрішнього продукту в оборонний бюджет. Але все-таки, якщо ви зіткнулися з іншою країною у світі, яка воює з вами протягом восьми років, можна сказати, що кожен удар Javelin надзвичайно ефективний, він виконує свою роботу чесно і якісно. Україна зараз фактично виступає за всю західну демократію", – підкреслив Кууск.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: