fbpx
Сьогодні
22:24 29 Гру 2021

У Білому домі заявили, що Байден і Зеленський проведуть телефонну розмову незабаром

У Білому домі заявили, що президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден проведуть розмову телефоном незабаром.

Про це пише видання "Голос Америки" з посиланням на високопосадовця Ради національної безпеки США.

"Можна очікувати, що президент Байден та президент Зеленський залишатимуться на тісному зв'язку. В нас немає точної дати дзвінка, але скоро вони знову поспілкуються. Гадаю, обидва президенти вважають, що існує справжня цінність безпосередньої взаємодії лідера з лідером. Що ми перебуваємо в моменті кризи, зважаючи на скупчення військ Росії, і щоб адресувати цю проблему та спробувати знайти шлях деескалації, знадобиться високий рівень взаємодії", — йдеться у повідомленні.

В американській адміністрації пообіцяли, що вони керуються принципом "нічого про Україну без України" в ухваленні рішень та перемовинах з третіми сторонами.

Передовсім, тема обговорень стосуватиметься скупчення російських військ на кордоні та дипломатичних шляхів розв'язання війни на Донбасі.

Інформація про можливий дзвінок Зеленського і Байдена з'явилася на тлі новини, що Байден проведе телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним 30 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: