fbpx
Сьогодні
19:28 27 Гру 2021

В Україні запускають процес ліцензування малих модульних реакторів

Фото: nuscalepower.com

Виробник малих модульних реакторів (ММР) NuScale Power надасть технічну допомогу в аналізі ліцензування реакторних установок з метою їхнього будівництва в Україні.

Про це компанія повідомила Business Wire.

Сприяння відбуватиметься в межах співпраці Науково-технологічного центру в Україні (STCU, міжнародна міжурядова організація – The Page) та Агентства США з торгівлі та розвитку (USTDA), яке надало грант STCU.

«NuScale із захопленням підтримує цю важливу співпрацю між STCU та USTDA для оцінки процесу ліцензування та створення можливостей для розгортання технології МMР в Україні», — зазначив президент NuScale Power Джон Хопкінс.

Він також додав, що компанія з нетерпінням очікує на початок створення МMР в Україні.

У процесі буде проведено порівняння конструкції ММР зі стандартами Міжнародного агентства з атомної енергії та українськими нормативними актами. Аналіз ситуації покликаний виявити моменти, які можуть перешкоджати розгортанню NuScale МMР в Україні та запропонувати рекомендації щодо їхнього усунення.

Які модульні реактори пропонує NuScale

NuScale Power Module (NPM) – мініреактор водяного типу під тиском. Один модуль розрахований на потужність 77 МВт. Технологія дасть змогу масштабувати реакторні установки на одній електростанції.

Наприклад, дванадцятимодульна електростанція VOYGR-12 здатна генерувати 924 МВт, шестимодульна VOYGR-6 — 462 МВт, а чотиримодульна VOYGR-4 — 308 МВт.

Головним інвестором NuScale є Fluor Corporation, глобальна, інженерна, закупівельна та будівельна компанія з 70-річним досвідом у комерційній ядерній енергетиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: