fbpx
Сьогодні
22:24 22 Гру 2021

У Туреччині схвалили місцеву вакцину від коронавірусу

Заявка на екстрену авторизацію для вітчизняної вакцини проти COVID-19 була схвалена Турецьким агентством з лікарських засобів та медичних виробів (TİTCK), повідомив міністр охорони здоров'я Фахреттін Кока.

Виступаючи під час відеоконференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, Кока сказав, що Турковац був схвалений для негайного використання.

Він підкреслив, що Туреччина зараз є однією з дев'яти країн, які виробляють вакцину проти COVID-19, повідомляє  Hurriyet Daily News.

Він додав, що Турковац буде широко використовуватися з наступного тижня.

Ердоган, з іншого боку, заявив, що Турцовак є символом зусиль, спрямованих на найбільш ефективний захист турецької нації від пандемії.

"Разом з виробництвом Turkovac ми будемо раді поділитися цією вакциною з усім людством", – зазначив він.

Розроблена групою вчених у співпраці з головуванням Турецьких інститутів охорони здоров'я та Університету Кайсері Ерчієса, інактивована вакцина була протестована на добровольцях у 28 провінціях країни з моменту початку третьої фази випробувань у червні.

Початкові дані свідчать про те, що Турковац "дуже ефективний" проти COVID-19.

Дані Міністерства охорони здоров'я показують, що Туреччина ввела майже 125 мільйонів доз з моменту запуску кампанії масової вакцинації в січні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: