fbpx
Сьогодні
21:05 21 Гру 2021

Космічний апарат «СІЧ-2-1» інтегровано з ракетою-носієм

Фото: КБ «Південне»

20 грудня 2021 року на космодромі на мисі Канаверал ДП «КБ «Південне» та нідерландська компанія ISILAUNCH підписали Протокол завершення інтеграції КА «Січ-2-1» з ракетою-носієм Falcon 9 американської компанії SpaceX.

Запуск космічного апарата заплановано на 13 січня 2022 року в рамках місії Transporter 3, повідомляє прес-центр КБ "Південне". Відповідно до умов договору компанія ISILAUNCH відповідає за інтеграцію місії, а SpaceX є провайдером пускових послуг.

Нагадаємо, що "Січ-2-1" — модифікація "Січ – 2" -малогабаритний космічний апарат. Розроблений на сучасному світовому рівні у негерметичному виконанні з широким використанням полімерних та композиційних матеріалів.

Фото: КБ "Південне"

Призначений для спостереження поверхні Землі в оптичному і середньому інфрачервоному діапазонах.

В комплект входить багатозональний скануючий пристрій і сканер середнього інфрачервоного діапазону. Вони забезпечують отримання цифрових оптико-електронних знімків поверхні Землі в панхроматичному і багатоспектральному діапазонах, а також у середньому інфрачервоному діапазоні.

До складу корисного навантаження супутника «Січ-2» включений комплекс наукової апаратури «Потенціал», призначений для дослідження параметрів нейтральних і заряджених частинок, електричного і магнітного полів у верхніх шарах атмосфери Землі.

Паралельно з виведенням на орбіту супутника Січ-2 було виведено 6 малих супутників: RASAT (Туреччина), NigeriaSat-2 і NigeriaSat-X (Нігерія), EduSat (Італія), AprizeSat-5 і AprizeSat-6 (США), виготовлених компанією Surrey Satellite Technology Limited.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: