fbpx
Сьогодні
18:00 20 Гру 2021

"Вугільні" схеми: в СБУ заявили, що проросійських терористів на Донбасі було профінансовано на понад 200 млн грн

Фото Reuters

Сьогодні, 20 грудня, п'ятому президенту України Петру Порошенку повідомили про підозру у вчиненні державної зради. За даними слідства, перебуваючі на посаді президента, він поставив Україну в енергетичну залежність від Росії.

Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ).

сбу порошенко медведчук

Фото: СБУ

В основу підозри, як зазначили в СБУ, лягли покази свідків, висновки судових експертиз, аудіофайли, документи та інші докази. Серед доказів, зокрема, стенограма засідання Ради нацбезпеки і оборони, на якому Порошенку давав доручення щодо зриву контрактів на постачання вугілля з ПАР.

сбу порошенко медведчук

Фото: СБУ

"У своїй сукупності вони свідчать, що Порошенко, перебуваючи в той час на посаді президента, використав надані йому повноваження та інструменти впливу, щоб контракти з ПАР були розірвані. А потім на вимогу представників РФ організував підписання від імені України контрактів на постачання вугілля з непідконтрольних територій", – заявив начальник управління Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

сбу порошенко медведчук

Фото: СБУ

Слідство також вважає, що дії Порошенка допомогли Росії та підконтрольним їй терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" вести підривну діяльність проти України.

сбу порошенко медведчук

Фото: СБУ

Порошенко викликається на 10 годину 23 грудня не на допит, а "для проведення різних процесуальних дій".

У партії "Європейська солідарність" заявили, що Порошенко повернеться після візитів на Фанар до Вселенського Патріарха, поїздки до Польщі з зустрічами високого рівня, після новорічно-різдвяних канікул та планованого після них ще одного закордонного відрядження.

Раніше стало відомо, що Порошенку підписали підозру у державній зраді через постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: