fbpx
Сьогодні
16:06 20 Гру 2021

Підозру в держзраді відправлено Порошенку поштою, - ЗМІ

Підозру у державній зраді надіслано п'ятому президенту України Петру Порошенку поштою. Його також підозрюють у сприянні терористичній організації.

Про це РБК-Україна розповіло джерело в правоохоронних органах.

"Підозру Порошенку відправлено поштою. Його повідомили про підозру в держзраді та сприянню терористичної організації", – повідомило джерело.

Як розповів у Facebook його адвокат Ілля Новіков, дві години тому до будинку Порошенка приїхали представники прокуратури та залишили текст підписаної підозри у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу, а також повістку на допит на 23 грудня.

Він також зазначив, що за версією слідства, Порошенко створив злочинну групу для зриву законтрактованих восени 2014 року поставок вугілля з ПАР, щоб закупити його на окупованому Донбасі, заплативши представникам "ЛДНР" 200 млн гривень.

Раніше стало відомо, що Порошенку підписали підозру у державній зраді через постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Що це за справа?

Раніше журналісти Bihus.info провели розслідування щодо так званих "плівок Медведчука". Серед іншого Медведчук вів переговори з Кремлем і лідерами бойовиків на Донбасі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Так, на плівках людина з голосом, схожим на голос лідера ОПЗЖ нібито говорить із заступником голови російського уряду Дмитром Козаком про те, що Україна купуватиме вугілля у бойовиків з Донбасу через компанію посередника.

Також за даними журналістів, Медведчук пропонував в обмін на вугілля постачати з України на окуповані території, продовольство, а також переконував Кремль шантажувати Україну дефіцитом вугілля.

Водночас у розмовах із членом проросійської організації "Український вибір" Дмитром Дорошенком, Медведчук стверджує, що вести переговори і грати роль посередника йому доручили президент України Петро Порошенко і президент РФ Владімір Путін. Зокрема, йшлося, що "у мене є повноваження і від ВВ, і є повноваження від Порошенка".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: