fbpx
Сьогодні
Відео 21:18 17 Гру 2021

ДБР намагалося вручити повістку на допит Порошенку, але той сів в авто і поїхав

Фото Reuters

Державне бюро розслідувань намагалося вручити повістку на допит народному депутату України та п'ятому президенту України Петру Порошенку. Але той проігнорував слідчих, сівши в автомобіль і поїхавши.

Народний депутат Петро Порошенко вирішив проігнорувати прохання слідчих Державного бюро розслідувань отримати повістку на допит у справі про торгівлю вугіллям з ОРДЛО та втік від них автомобілем, вигукуючи слова дуже схожі на ненормативну лексику. Відповідне відео розмістила прес-служба ДБР.

Повістку намагалися вручити у справі щодо злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР», кажуть правоохоронці.

«З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола даного кримінального провадження ДБР повідомляє, що діє виключно в межах та у спосіб, визначений законодавством, у тому числі щодо виклику високопосадовців та вручення відповідних повідомлень», — кажуть у ДБР.

Що це за справа?

Раніше журналісти Bihus.info провели розслідування щодо так званих «плівок Медведчука». Серед іншого Медведчук вів переговори з Кремлем і лідерами бойовиків на Донбасі про постачання вугілля з ОРДЛО. Так, на плівках людина з голосом, схожим на голос лідера ОПЗЖ нібито говорить із заступником голови російського уряду Дмитром Козаком про те, що Україна купуватиме вугілля у бойовиків з Донбасу через компанію посередника. Також за даними журналістів, Медведчук пропонував в обмін на вугілля постачати з України на окуповані території, продовольство, а також переконував Кремль шантажувати Україну дефіцитом вугілля. Водночас у розмовах із членом проросійської організації «Український вибір» Дмитром Дорошенком, Медведчук стверджує, що вести переговори і грати роль посередника йому доручили президент України Петро Порошенко і президент РФ Владімір Путін. Зокрема, йшлося, що «у мене є повноваження і від ВВ, і є повноваження від Порошенка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: