fbpx
Сьогодні
12:50 15 Гру 2021

Новий голова ВСУ розказав, як вирішити "квартирне питання" суддів

"Квартирне питання" суддів Верховного Суду можна розв'язати шляхом запровадження програми фінансування будівництва житла.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу новий голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

"Мені здається, що судді Верховного Суду, які мають дійсно непогані зарплати, здатні знайти фінансові механізми для отримання власного житла, яке буде у їх власності, на відміну від службового, яке потрібно повернути після того, як завершуєш працювати. Тому пріоритет я бачу скоріше в програмі фінансування будівництва, ніж отримання службового житла, і ми над цим будемо працювати", – сказав він.

Князєв також прокоментував інформацію, що частина суддів ВС, котрі отримують зарплати у розмірі близько 300 тис. грн, виступають за надання їм службового житла.

Зокрема, він зазначив, що у суддів з цього приводу є різні точки.

"Частина категорично виступає за отримання службового житла. Багато суддів кажуть, що зарплати у нас великі і дозволяють житло винаймати. Хтось вже накопичив гроші і придбав житло. Тому з цього приводу будемо радитися і приймати якесь «соломонове рішення»", – сказав голова ВС.

"Стосовно себе можу сказати, що зарплата дозволяє мені винаймати квартиру, достатню для потреб моєї сім'ї", – додав він.

Як повідомлялось, унаслідок судової реформи наприкінці 2017 року запрацював новий Верховний Суд. Наразі у суді працює 179 суддів. Вони отримують зарплати близько 300 тис. грн.

Відповідно до закону "Про судоустрій і статус суддів", держава має забезпечити суддю службовим житлом.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: