fbpx
Сьогодні
12:25 15 Гру 2021

Новий голова Верховного Суду розказав про зустріч із Зеленським

Новий голова Верховного Суду Всеволод Князєв під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським обговорив з ним питання нестачі суддів і низьке фінансування апаратів судів.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Я мав коротку зустріч із Президентом, протягом якої ми обговорили нагальні проблеми судової системи", – сказав він.

На уточнювальне запитання, про що саме йшлося на цій зустрічі, Князєв відповів: "Нестача кадрів у судах, необхідність призначення нових суддів, низьке фінансування апаратів судів. Я також звернувся до Президента з пропозицією видати укази про призначення суддів та привести до присяги вже призначених суддів".

Голова ВС додав, що попросив Президента привести до присяги тих, суддів, які були призначені впродовж цього року, а також 135 суддів, щодо яких робила звернення Вища рада правосуддя.

Він також прокоментував заяву громадських організацій, які закликали Президента не призначати з цього переліку 91 суддю через негативні висновки Громадської ради доброчесності.

"Вища рада правосуддя, наскільки мені відомо, колегіально переглянула всі ці випадки. Там, де не було цих висновків, внесла подання про призначення суддів, там, де висновки були, дала їм оцінку. В якихось випадках погодилася з думкою громадськості, десь не погодилася, але прийняла колегіальне рішення про призначення цих суддів на посади. Це рішення має бути виконане", – вважає Князєв.

Як повідомлялося, 18 листопада Вища рада правосуддя разом із суддівськими й адвокатськими організаціями звернулася до Президента Володимира Зеленського з проханням призначити суддів для вирішення кадрової кризи в судах.

Водночас низка громадських організацій закликали главу держави не призначати безстроково на посади з цього переліку 91 суддю, які мають негативний висновок Громадської ради доброчесності і не пройшли кваліфікаційне оцінювання відповідно до закону.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: