fbpx
Сьогодні
13:11 05 Гру 2021

Нафтогаз приєднався до Європейського альянсу чистого водню

English version here

НАК «Нафтогаз України» приєдналося до Європейського альянсу чистого водню (European Clean Hydrogen Alliance).

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Нафтогаз продовжує активну співпрацю з інституціями Європейського Союзу, зокрема, з Європейською Комісією. Одним з результатів цього співробітництва стало приєднання Нафтогазу до Європейського альянсу чистого водню», – йдеться у повідомленні.

В межах цієї організації Нафтогаз шукатиме потенційних партнерів для реалізації водневих проєктів та обмінюватиметься досвідом з іншими учасниками альянсу, адже НАК має амбіції стати національним лідером із виробництва водню з метою його експорту до країн ЄС.

У компанії нагадали, що ЄС задекларував намір досягти кліматичної нейтральності європейського континенту до 2050 року, розраховуючи, що саме «зелений» водень відіграватиме ключову роль у декарбонізації низки секторів економіки. Україна визначена пріоритетним партнером ЄС у реалізації Європейської водневої стратегії, що є частиною Європейської зеленої угоди, та постачанні новітнього енергетичного ресурсу на європейський ринок.

Нагадаємо, у серпні 2021 року НАК «Нафтогаз України» підписало меморандум про співпрацю з німецькою енергетичною компанією RWE. Компанії спільно працюватимуть над проєктами виробництва «зеленого» водню з метою його експорту до Німеччини.

Також у листопаді цього року Нафтогаз та Укртрансгаз приєдналися до ініціативи «H2EU+Store», що передбачає виробництво «зеленого» водню з відновлювальних джерел енергії на заході України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: