fbpx
Сьогодні
19:33 02 Гру 2021

Учені заявили, що знайшли причину утворення тромбів від щеплення AstraZeneca

Науковці з Уельсу та США заявили, що знайшла причину, яка призводить до утворення рідкісних тромбів після введення вакцини Oxford/AstraZeneca. Проте вони наголосили, що тромби частіше з'являються через COVID-19, а не внаслідок вакцинації.

Про це йдеться у статті наукового журналу Science Advances, пише BBC News.

Дослідники побачили, як білок у крові притягується до ключового компонента вакцини. За їхніми словами, це запускає ланцюгову реакцію із залученням імунної системи, яка може закінчитися утворенням небезпечних тромбів.

Однак у пресслужбі AstraZeneca підкреслили, що тромби виникають частіше через інфекцію COVID-19, ніж через вакцину. Вони наголосили, що науковцям поки що не вдалося пояснити, чому білок надходить до ключового компонента вакцини.

«Хоча дослідження не є остаточним, воно дає цікаву думку, і AstraZeneca досліджує способи використання цих висновків у межах наших зусиль щодо усунення цього надзвичайно рідкісного побічного ефекту», — додала пресс-служба.

Після занепокоєння щодо можливого утворення тромбів від вакцини AstraZeneca команда науковців із Кардіффа отримала екстрене державне фінансування, щоб знайти відповіді. Власні вчені AstraZeneca також приєдналися після публікації попередніх результатів команди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: