fbpx
Сьогодні
13:35 26 Лис 2021

Зеленський розповів про ключову розмову з Бурбою щодо спецоперації із затримання "вагнерівців"

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський розповів про ключову розмову з колишнім керівником Головного управління розвідки Міноборони України Василем Бурбою щодо спецоперації з затримання "вагнерівців".

Про це він сказав на пресмарафоні у Києві, передає УП.

"Приходить товариш Бурба… і розповідає, що він пропонує. У мене було одне питання, я йому прямо його задав: "Турецькі авіалінії – Ердоган має знати? – Ні. – Зрозумів". Я не хочу вдаватися в подробиці, що я не вірю, що це наша операція, у мене відчуття, що нас втягують. Я кажу: "Хочу знати. Літак турецьких авіалінії, що вилітає з Мінська, – там будуть звичайні люди, громадяни Туреччини і не лише, більше ста людей. Коли ви пропонуєте, щоб знизився літак і ми його приземлили в Україні, у мене запитання: а якщо бойовики захоплять цей літак – може бути? Може. А може бути таке, що вони заберуть цей літак і всі люди загинуть? Навіть краще: ми звинуватимо в цьому інших (нібито відповів Бурба – ред.). Я сказав, що це не наша операція, вона не продумана детально, я готовий акцептувати будь-яку операцію, навіть цю, якщо будуть детально прораховані речі і якщо не постраждають люди", – сказав президент.

зеленський прес-конференція

Фото ОПУ

За словами Зеленського, коли Бурба вийшов із Офісу президента, він сказав, що після Америки Бурба хоче посварити Зеленського з президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом і втягнути Україну у величезний скандал із Туреччиною.

"Ердоган ніколи б нам цього не пробачив. Я з ним обговорюю такі речі за зачиненими дверима, такі речі! Як він нам допомагає! Я б ніколи не в'їхав у цю стіну. Тому я й кажу: ми не проводили цієї операції, нас втягнули. І так і було. Не літаком, автобусом вони заїхали до Мінська, їх поселили до санаторію біля Лукашенка. Коли він (Бурба – УП) зрозумів, що його ідеї були хлопнуті й розколоті Росією, він вирішив злити цю інформацію через засоби масової інформації України. Він її злив. Я більше не хотів зустрічатися з цією людиною, який не є розвідником нашої держави. Ось і все. Секретар йому щось сказав? Усі мої розпорядження письмові! Яке розпорядження? Що міг акцептувати Єрмак з приводу операції? У нього немає повноважень. Як він його слухався (Бурба Єрмака, – ред.)?", – сказав Зеленський.

Президент сказав журналісту Савіку Шустеру, що йому просто набридла ця історія, і коли ЗМІ почали "захищати таких людей" – виходить відверта розмова.

"Я вам не кажу, як росіяни відреагували на це, яку інформацію я отримав, як вони раділи, як вони нас "удєлалі". Мені соромно за цей епізод у житті розвідки, "видатних розвідників України". Мені соромно. Ми були слабкими у цій операції. Ось за що мені соромно і що справді відбувалося", – сказав Зеленський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: