fbpx
Сьогодні
12:38 24 Лис 2021

Соціальна квартира у Києві шукає кошти, аби продовжити свою роботу

English version here

Соціальна квартира, яка функціонує у Києві для жінок з дітьми, що опинилися у скруті, запустила кампанію зі збору коштів на подальшу фахову допомогу жінкам.

Звертаються, насамперед, до представників бізнесу, проте долучитися може кожен.

Вже вісім років Соціальна квартира "Право на здоров'я" служить прихистком для мам та вагітних, які опинилися у складній фінансовій ситуації чи потерпають від домашнього насильства. Жінок і дітей поселяють у квартиру і надають допомогу психологів та соціальних працівників.

За весь цей час прихисток у Соціальній квартирі отримали 135 жінок та 143 дитини. Але зараз проєкт потребує допомоги, про що повідомили у соцмережах та напряму звернувшись до бізнесу.

Очільниця "Права на здоров'я" Галина Скіпальська розповідає, що акція лише почалася, але надій на неї покладають чимало.

"Це лише початок акції. Ми її не приурочували до 16 днів протидії насильству, бо мешканки нашої квартири — це жінки з маленькими дітками в скруті. В більшості своїй вони постраждали від домашнього насильства, але почали ми її в листопаді, бо зрозуміли, що 22-ий рік, треба збирати кошти на оплату роботи соціальних працівників. Тобто, ми збираємо кошти на фахову спеціалізовану роботу. 

Ми сподіваємося, за місяць зібрати 800 тисяч гривень. Мешканки нашої Соцквартири разом з соцпрацівниками спекли близько 200 кілограмів печива, яке ми доставили в офіси представників бізнесу. Ми сподіваємося, що ІТ-компанії, банки, агрофірми чи інший бізнес, який в умовах ковіду дає собі раду успішно, підтримають таку послугу для Києва", — розповідає Галина Скіпальська. 

Соціальна квартира частково фінансується за кошти Української фундації громадського здоров'я і частково з бюджету Києва. Але у столичному бюджеті на 2022 рік кошти на неї не закладені.

Підтримати проєкт можна, перерахувавши гроші на рахунки, вказані на сайті та у соцмережах ініціативи. Також Соціальна квартира приймає дитячі та жіночі речі, постіль та іграшки. Організатори наголошують — будь-яка підтримка є цінною!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: