fbpx
Сьогодні
10:52 23 Лис 2021

Кіровоградська область отримала з Бельгії дихальні апарати для дітей з хворобою Дюшена

Дитячій обласній лікарні передали 12 портативних дихальних апаратів для дітей з хворобою Дюшена.

Про це повідомили у пресслужжбі обласної адміністрації.

Зазначається, що таке обладнання дозволяє продовжити життя пацієнтам на 15 років. Як користуватися таким обладнанням в домашніх умовах навчатимуть і батьків дітей з хворобою Дюшена.

Як повідомили у пресслужбі, в обласному центрі відбувається конференція про старт реалізації пілотного проєкту щодо збору дихальних апаратів з клініки Інкендааль з Бельгії для використання їх пацієнтами з хворобою Дюшена в домашніх умовах в Україні.

Такий проєкт реалізується в рамках міжнародного проєкту «1500 років виживання». Планується зібрати 100 портативних дихальних апаратів для пацієнтів з хворобою Дюшена всієї України. 12 таких апаратів вже передали дитячій обласній лікарні.

Лікар Мішель Туссен, який очолює Центр терапії та дослідницької роботи з питань домашньої вентиляції легень і нервово-м`язових захворювань відділення реабілітації клініки Інкендааль, Королівство Бельгія, має на меті зібрати 100 портативних дихальних апаратів для пацієнтів з хворобою Дюшена всієї України.

Лікар оглянув відділення медичної реабілітації обласної лікарні, відділення для лікування та інтенсивної терапії новонароджених і недоношених дітей, а також відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: