fbpx
Сьогодні
08:50 21 Лис 2021

В Україні відзначають День Десантно-штурмових військ

21 листопада в Україні відзначається День Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Свято встановлено «…Враховуючи хоробрість та героїзм воїнів-десантників, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України …» згідно з Указом Президента від 21 листопада 2017 року.

Встановлення Дня Десантно-штурмових військ саме 21 листопада стало гідним вшануванням національно-історичних та релігійних традицій українського народу. Адже в Україні сьогодні відзначають Собор Архістратига Михаїла, а цей святий є небесним покровителем українських десантників.

Із професійним святом воїнів-десантників привітав командувач об'єднаних сил ЗС України, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Шановні бойові побратими — воїни-десантники!
Прийміть щирі вітання з Вашим професійним святом — Днем Десантно-штурмових військ Збройних Сил України!
Висока мобільність, професійна майстерність і самовідданість завжди були притаманні десантним військам.
Своєю доблесною службою, міцною дисципліною, рішучістю й хоробрістю Ви здобули надзвичайний авторитет, а ваша витримка й звитяга є прикладом для наслідування.
Показавши свою здатність швидко і якісно виконувати найскладніші завдання на вістрі атаки та в епіцентрі бойових зіткнень, Ви завжди доводите незламність бойового духу та жагу до перемоги.
Вічна пам'ять загиблим героям-десантникам, які поклали свої життя у боях за незалежність та територіальну цілісність України!
У цей святковий день висловлюю Вам щиру подяку за віддану службу та зразкове виконання поставлених завдань! Бажаю усім Вам надійних товаришів та міцного здоров'я!
Нехай береже вас покровитель Архистратиг Михаїл, а славетне гасло українського десанту «Завжди перші» надихає на нові звершення заради щасливого майбутнього та процвітання нашої Батьківщини!
Слава Україні!
Разом переможемо!", – йдеться на сторінці Командування об'єднаних сил ЗС України.

Десантно-штурмові війська – це окремий рід військ ЗСУ. ДШВ, до складу яких входять десантно-штурмові, повітрянодесантні та аеромобільні частини, спроможні швидко реагувати на різноманітні загрози та виклики, виконувати завдання за призначенням в умовах, що характеризуються високими маневреністю та автономністю дій. З початку бойових дій на сході нашої країни Десантно-штурмові війська разом з іншими частинами та підрозділами ЗСУ героїчно протистоять російському агресору, підтверджуючи слушність свого девізу: «Завжди перші».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: