fbpx
Сьогодні
09:50 21 Лис 2021

Саакашвілі почав їсти під наглядом лікарів

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якого у ніч проти 20 листопада доправили до військового госпіталю, почав вихід із голодування. Він їсть під наглядом лікарів.

Про це розповіла лікарка Ніно Шарашенідзе з консиліуму, що спостерігає за здоров'ям політика, повідомляє «Кавказский Узел».

За її словами, вихід із голодування — складний процес, тож лікарі створили режим харчування для Саакашвілі та слідкують за його здоров'ям.

Лікарка зазначила, що стан здоров'я політика покращився і наразі він стабільний. План лікування Саакашвілі розробляв не лише консиліум лікарів, а також медики з іншим лікарень, зокрема нутриціолог та гастроентеролог.

«Ми побачили результати лабораторного дослідження, оцінили терапевтичний статус пацієнта, намітили подальшу схему лабораторних досліджень, розробили тактику лікування, медикаменти. У цей процес була залучена наша команда консиліуму й тутешня команда лікарів», — розповіла Шарашенідзе.

Вона додала, що Саакашвілі скаржиться на головний біль на інші проблеми зі здоров'ям. За словами Шарашенідзе, з часом такі проблеми мають зникнути. «На цьому етапі його здоров'я повністю під контролем, сподіваюсь, що все буде добре», — сказала лікарка.

Раніше повідомлялося, що заарештований у Грузії Саакашвілі припинив голодування.

У чому проблема?

На 49-й день голодування Саакашвілі знепритомнів у тюремній лікарні під час зустрічі з адвокатами. Його госпіталізували до реанімації. Тоді лікарі вкотре наголошували на переведенні політика з тюремної лікарні в багатопрофільну.

Невролог, який оглядав Саакашвілі, заявив, що експрезиденту необхідно зробити МРТ головного мозку. Особистий лікар Саакашвілі Ніколог Кипшидзе казав, що здоров'я політика погіршується.

Після цього Міністерство юстиції Грузії запропонувало перевести Саакашвілі у військовий госпіталь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: