fbpx
Сьогодні
12:54 20 Лис 2021

Заарештований у Грузії Саакашвілі припинив голодування

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі припинив голодування після переведення з тюремної лікарні до військового шпиталю

Про це повідомляє AFP у Тwitter.

За словами особистого лікаря політика Ніколоза Кіпшидзе, заарештований у Грузії Міхеіл Саакашвілі припинив голодування, яке тривало 50 днів, в суботу, 20 листопада. Це сталося після того, як його переведення до військового шпиталю у Горі із тюремної лікарні в Тбілісі.

"Президент Саакашвілі офіційно припинив голодування відразу після того, як його перевели до військового шпиталю в Горі. Він досі перебуває в небезпечному для життя стані, його помістили в палату інтенсивної терапії", – сказав Кіпшидзе.

Також адвокат політика Ніка Гвармія зазначив, що Саакашвілі переведуть у госпіталь у Горі. За його словами, експрезидент припинить голодування одразу після переведення з тюремної лікарні, повідомляє Jam News.

Вночі 20 листопада Саакашвілі у реанімобілі доставили до військового госпіталю, пише «Кавказский Узел».

Крім того, дев'ять депутатів, які 14 листопада оголосили голодування на знак підтримки Саакашвілі, теж заявили про припинення голодування. Оскільки політика переводять із тюремної лікарні.

Припинила голодування й лідерка партії «Дроа» Елене Хоштарія.

У чому проблема?

На 49-й день голодування Саакашвілі знепритомнів у тюремній лікарні під час зустрічі з адвокатами. Його госпіталізували до реанімації. Тоді лікарі вкотре наголошували на переведенні політика з тюремної лікарні в багатопрофільну.

Невролог, який оглядав Саакашвілі, заявив, що експрезиденту необхідно зробити МРТ головного мозку. Особистий лікар Саакашвілі Ніколог Кипшидзе казав, що здоров'я політика погіршується.

Після цього Міністерство юстиції Грузії запропонувало перевести Саакашвілі у військовий госпіталь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: