fbpx
Сьогодні
15:55 19 Лис 2021

У Грузії заявили, що у Саакашвілі виявили неврологічний розлад

У Міхеіла Саакашвілі в ув'язненні розвинулося небезпечне ускладнення – судоми, причиною яких стала енцефалопатія Верніке. Енцефалопатія Верніке є серйозним захворюванням мозку, яке викликається тривалим дефіцитом тіаміну (вітаміну В1). Вона може викликати сплутаність свідомості, порушення м'язової координації, проблеми із зором.

Експертна група підтвердила необхідність перевести Саакашвілі до багатопрофільної лікарні, йдеться у заяві омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії.

"Група експертів, створена Офісом громадського захисника, у звіті від 17 листопада оцінила стан пацієнта як критичний та важкий, у Міхеіла Саакашвілі розвинулося одне з найсерйозніших ускладнень енцефалопатії Верніке внаслідок недотримання рекомендацій. Для повної оцінки осередкових процесів в головному мозку в цей період потрібно МРТ/МРА-дослідження, у тому числі МР-венографія. Також рекомендується дослідження ЕЕГ. Інші докладні рекомендації фахівців були надані безпосередньо головному лікарю установи", – йдеться у заяві.

Вказано, що загострення сталося напередодні 18 листопада. Після цього, за словами омбудсмена, члени експертної групи підтвердили необхідність негайного переведення Саакашвілі до високотехнологічної багатопрофільної лікарні.

"У зв'язку з критичною ситуацією та очікуваними ускладненнями Офіс громадського захисника та група експертів знову закликають міністра юстиції, Особливу пенітенціарну службу негайно перевести Міхеіла Саакашвілі до багатопрофільної лікарні, яка добре функціонує, з великим досвідом роботи. Висока ймовірність розвитку більш небезпечного ускладнення – епілептичного статусу або коми, спричиненої енцефалопатією Верніке, яка може закінчитися летально", – йдеться у заяві.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: