fbpx
Сьогодні
21:03 18 Лис 2021

Пакистан дозволив проводити хімічну кастрацію для серійних ґвалтівників

У Пакистані ухвалили закон про боротьбу зі зґвалтуваннями, який має прискорити оголошення вироків та запровадити більш суворі покарання для злочинців. Для серійних ґвалтівників як можливе покарання дозволили проводити хімічну кастрацію.

Про це пише Reuters.

Відповідний закон ухвалили 17 листопада. Він передбачає створення спеціальних судів по всій країні, аби прискорити розгляд справ про зґвалтування та забезпечити швидкий розгляд справ про сексуальне насильство. Законодавці Пакистану хочуть, щоб такі справи розв'язувалися не довше ніж за чотири місяці, пише CNN.

Цим законопроєктом також хочуть посилити покарання за сексуальне насильство: за групове зґвалтування загрожуватиме довічне ув'язнення або смертна кара.

Для серійних ґвалтівників хочуть застосовувати хімічну кастрацію ㅡ процедуру із введення в організм спеціальних препаратів, які пригнічують вироблення статевих гормонів, знижують статевий потяг та активність.

Чому ухвалили таке рішення?

Прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан ще у 2020 році заявив, що хоче запровадити таке покарання на тлі суспільного обурення через сплеск зґвалтування жінок і дітей у країні.

Зокрема, значний резонанс спричинила справа жінки, яка їхала зі своїми двома дітьми, коли два чоловіки зупинили її, витягли з машини та під дулом зброї зґвалтували. У жовтні їх затримали й відправили під варту.

Після оприлюднення цієї справи у країні відбулася низка протестів, учасники яких вимагали посилити покарання за сексуальне насильство.

Активісти загалом підтримали законопроєкт про посилення відповідальності, хоча в Amnesty International наголошували, що хімічна кастрація є занадто жорстоким покаранням, порушує міжнародні та конституційні зобов'язання Пакистану щодо заборони катувань і не виправить правоохоронну систему в країні.

«Замість того, щоб намагатися відвернути увагу, влада повинна зосередитися на роботі з реформ, які будуть спрямовані на усунення основних причин сексуального насильства, нададуть постраждалим справедливість, на яку вони заслуговують, і захист, який їм потрібен», – зазначали в Amnesty International.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: