fbpx
Сьогодні
18:32 18 Лис 2021

Франція відмовляється від хутра

Сьогодні французький сенат переважною більшістю голосів проголосував за закон про припинення вирощування диких тварин заради виробництва хутра. Заборона набуде чинності негайно, і дві французькі норкові ферми, що залишились, будуть закриті.

З 332 голосами «за» і лише 1 «проти», сенат країни залишив хутро історією. Представник місцевої зоозахисної організації One Voice Мюріель Арнал каже: «Ми вітаємо цей важливий крок вперед і сподіваємося, що він надихне країни, які ще не прийняли рішення заборонити експлуатацію хутрових тварин… Світове суспільство закликає до цього прогресу. Вже час».

Ряд нещодавніх розслідувань, проведених французькою організацією One Voice, показали жорстокі умови, в яких тварин утримували на французьких хутрових фермах. Кадри, зняті у 2017, 2019 і 2020 роках, показали страждання тварин, (у тому числі з фізичними травмами), які утримуються в жахливих умовах. У деяких із них були поранені очі, відсутні зуби, відсутні хвости, паралізовані та некротичні ноги, чи шкірні захворювання.

Минулого року після обурення громади, уряд Франції оголосив пропозицію заборонити виробництво норкового хутра з перехідним періодом в 5 років. Проте Fur free Альянс закликав французький уряд вжити негайних заходів і закрити останні хутряні ферми, що залишилися у Франції. Сьогоднішнє рішення про те, що заборона набуде чинності негайно й стосуватиметься вирощування всіх диких тварин для хутра буде служити прикладом для наслідування іншим країнам.

Джо Віндінг, голова Fur free Альянсу прокоментував подію так: «Ніколи не було так гострої потреби припинити практику хутряного господарства в усьому світі, галузі, яка не тільки негуманно ставиться до тварин, щоб отримати продукт, який нікому не потрібен, але також і є живильним середовищем для спалахів інфекційних захворювань, таких як Covid-19».

Лише за останні п'ять років через турботу про благополуччя тварин 8 країн прийняли закони щодо припинення жорстокого поводження з тваринами на хутрових фермах. Пропонований закон про заборону хутряного господарства наразі розглядається в Латвії, Литві.

В Україні законопроєкт №2360, який передбачає заборону виробництва хутра з перехідним періодом у 5 років, вже кілька років не виноситься на голосування до сесійної зали.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: