fbpx
Сьогодні
17:56 14 Лис 2021

У Кропивницькому активістка оголосила голодування, щоб зберегти парк

English version here

Фото: facebook.com/Ekoltava

У центрі Кропивницького компанія "Макдональдз" вирішила вирубати Центральний сквер – останню зелену зону в центрі міста. На його місці хочуть побудувати новий заклад. Жителі Кропивницького, які виступають за збереження скверу, зверталися до міської ради, ходили на прийом до мера, збирали підписи, але результату не було.

Про це пише Ekoltava.

Тому для привернення уваги до цієї ситуації місцева дендрологиня Надія Паливода оголосила голодування. 25 жовтня, громадська активістка сиділа під міською радою з табличкою "Голодую проти знищення Центрального скверу заради Макдональдса".

зберегти парк

Фото: facebook.com/Ekoltava

Активістку підтримало дуже багато людей, журналісти багато писали про цю ситуацію.

Це створило резонанс в усій Україні!

зберегти парк

Фото: facebook.com/Ekoltava

Мер Кропивницького Андрій Райкович пообіцяв запросити Надію Паливоду до робочої групи міської ради, які займається питанням скверу.

Раніше ж нaчaльник упpaвління зeмeльних віднoсин тa oхopoни нaвкoлишньoгo пpиpoднoгo cepeдoвищa міськради Рoмaн Лунгoл розповідав, що в межах peкoнстpукції плaнують ліквідувати нeбeзпeчні підвaли під сквepoм.

зберегти парк

Фото: facebook.com/Ekoltava

Активісти "Еколтави" вважають, що збереження зелених зон в українських містах є критично необхідним, адже вони суттєво знижують температуру в місті під час літньої спеки та покращують якість повітря.

"Щоб долучитися до руху спротиву знищення парків долучайтеся до групи. "Еколтава" розпочинає флешмоб, щоб підтримати жителів Кропивницького, які хочуть зберегти свій парк. Умови участі: зроби фото чи відео з плакатом на підтримку парку у Кропивницькому, розмісти його у соцмережі. Приєднуйся!" – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: