fbpx
Сьогодні
13:22 13 Лис 2021

Уночі білоруські військові допомагали мігрантам руйнувати кордон із Польщею

Польські прикордонники стверджують, що мігранти, які перебувають на білорусько-польському кордоні, застосували проти них сльозогінний газ. А ще вони нібито руйнували тимчасову огорожу.

Про це 13 листопада повідомили у прикордонній службі країни.

"Вночі в районі Черемхи білоруські солдати почали знищувати тимчасову огорожу на кордоні. Вони виривали стовпи огорожі та розривали її за допомогою службового автомобіля", — вказано у повідомленні.

Там зазначили, що польських силовиків засліпили лазерними променями та стробоскопічним світлом.

Прикордонники стверджують, що група приблизно зі 100 мігрантів очікувала на можливість нелегального перетину кордону. Але прорватися не вдалося.

"Білоруси забезпечили іноземців сльозогінним газом, який був застосований щодо польських силовиків", — додали у прикордонній службі Польщі.

У Міністерстві національної оборони Польщі вчора, 12 листопада, писали, що переміщення мігрантів перебуває "під суворим контролем білорусів".

Окрім того, мігранти у Telegram пишуть, що правоохоронці Білорусі видали їм ножі та іншу зброю та змушують їх атакувати кордон Польщі. Тих, хто відмовляється – б'ють силовики.

"Мої друзі в лісах тепер сказали мені, що міліція Білорусі дала їм ножі та іншу зброю і змушує нас нападати на Польщу. Вони кажуть, що не хочуть це робити, що вони іммігранти, а не бунтівники. У відповідь білоруська міліція побила їх", — написав один із мігрантів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: