fbpx
Сьогодні
14:21 12 Лис 2021

Зеленський закликав сенат США підтримати поправку щодо санкцій проти "Північний потік-2"

English version here

Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський подякував Палаті представників США за включення до закону про оборонний бюджет Сполучених Штатів Америки поправки щодо протидії запуску «Північного потоку-2» та закликав Сенат підтримати її.

Про це президент написав у Твіттері.

«Газовий шантаж Європи має припинитися назавжди. Ми вдячні Палаті представників США за включення до NDAA поправки, яка зупинить «Північний потік-2». Звертаємось до всіх друзів України та ЄС у Сенаті США щодо підтримки такої норми й на рівні Сенату», – зазначив Президент.

Як повідомлялося, у вересні Палата представників США погодилася додати до проєкту оборонного бюджету США санкції проти «Північного потоку-2». Законопроєкт потребує схвалення в Сенаті і підпису президента Джо Байдена, щоб стати законом.

Будівництво «Північного потоку-2» завершили на початку вересня. Наразі газопровід чекає на сертифікацію з боку німецького регулятора.

Газопровід побудовано з Росії до Німеччини в обхід України по дну Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

НАК «Нафтогаз України» та ОГТСУ подали до німецького регулятора заявки на участь у процедурі сертифікації компанії-оператора газогону «Північний потік-2».

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: