fbpx
Сьогодні
13:28 27 Жов 2021

Гендерний баланс: новим президентом Бундестагу знову обрали жінку

Фото: picture alliance

Бундестаг обрав своїм президентом маловідому політикиню, аби уникнути засилля в керівництві держави чоловіків.

Про це повідомляє "Укрінформ", передає Рубрика.

Новим президентом Бундестагу, другим в ієрархії політиком у країні, була обрана 53-річна Бербель Бас – представниця Соціал-демократичної партії, яка здобула перемогу на виборах і має найбільшу фракцію.

Втретє в історії ФРН найвищий законодавчий орган ФРН очолила жінка.

І не тому, що Бас є якимось відомим і впливовим політиком, вона навіть з трибуни виступала не часто, а тому, що це стало компромісом заради збереження гендерного балансу на політичному Олімпі держави. Логіка полягає в тому, що оскільки федеральним президентом є чоловік, а наступним канцлером – також може стати представник сильної статі (це, очевидно, буде нинішній віце-канцлер, міністр фінансів Олаф Шольц), було б не зовсім правильним, із сьогоднішніх поглядів, якби й цей важливий пост також очолював чоловік… Компроміс, схоже, вдалий, кандидатуру Бас підтримали майже 80% депутатів.

У самому Бундестазі частка жінок також становить майже третину (35%), отже до обіцяної гендерної рівності поки ще далекувато. Але в керівництві парламенту – чи не повний "матріархат": Бас має 5 заступників, серед яких лише один чоловік.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: