fbpx
Сьогодні
09:45 26 Жов 2021

Японська принцеса вийшла заміж за коханого та втратила королівський статус

Фото: GETTY IMAGES

Японська принцеса Мако одружилася з простолюдином Кеєм Комуро після декількох років відкладення весілля. Також вона втратила свій королівський статус.

Про це повідомляє Kyodo.

Відповідно до законодавства Японії, жінки з імператорської родини втрачають свій статус після шлюбу з чоловіком, нешляхетного походження, натомість чоловіки з імператорської родини статус не втрачають. Тож тепер племінниця імператора Нарухіто стала Мако Комуро.

Принцеса покинула резиденцію своєї родини зранку 26 жовтня. Вона декілька разів вклонилася своїм батькам — наслідному принцу Фуміхіто та принцесі Кіко. Мако також обійняла молодшу сестру принцесу Како та вклонилася їй. Члени родини махали дівчину, поки вона не зникла з поля зору в автівці.

29-річна Мако житиме в апартаментах у Токіо, готуючись до переїзду в Нью-Йорк, де Кей Комуро працює в юридичній фірмі.

Члени імператорської родини не мають паспортів, тож тепер дівчина має подати заяву на отримання документів. Очікується, що до Сполучених Штатів подружжя зможе поїхати не раніше наступного місяця.

Після одруження Мако та Кей мали дати пресконференцію. Однак згодом вони вирішили поширити серед ЗМІ письмові заяви та відповіді на 5 обраних питань. Це пояснюється тим, що колишня принцеса відчуває тривогу, коли уявляє, що їй треба відповідати на питання усно.

Як повідомляла Рубрика,  наречені познайомилися у 2012 році під час навчання в Міжнародному християнському університеті в Токіо та заручилися в 2017 році.

Вони планували одружитися наступного року. Але пізніше з'явилися новини про фінансові проблеми матері пана Комуро. Вона, як повідомляється, взяла позику у свого колишнього нареченого та не повернула її.

Палац заперечував, що затримка пов'язана з цим, хоча кронпринц Фуміхіто сказав, що важливо, щоб питання грошей вирішили до одруження.

Зрештою дівчина відмовилася від виплати у 1,3 мільйона доларів від японського уряду, яку мала б отримати за втрату королівського статусу, щоб прискорити одруження.

Відзначимо, що Мако — не перша японська принцеса, яка втрачає статус через одруження. У 2005 році королівський статус втратила принцеса Саяко, а у 2018-му — принцеса Аяко.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: