fbpx
Сьогодні
08:58 25 Жов 2021

У навчальному центрі "Десна" застрелився військовий строкової служби 

У навчальному центрі "Десна" в Чернігівській області сталося самогубство. Військовий строкової служби застрелився, коли перебував на посту.

Про це повідомив начальник з морально-психологічного забезпечення "Десни" Олександр Сагайдак для "Суспільного".

Інцидент стався близько 4-ї години ночі. Військовому було 23 роки, до демобілізації йому залишався місяць.

Попередньо встановлено, що солдат-строковик, перебуваючи у варті, здійснив кілька пострілів з автомата АК-74, завдавши собі тілесні ушкодження. Від отриманих травм постраждалий загинув на місці. Тіло військовослужбовця виявила інша зміна, яка прибула на пост.

За словами Сагайдака, наразі невідомо, що саме стало причиною самогубства. У "Десні" стверджують, що загиблий військовий характеризувався позитивно.

За фактом загибелі військовослужбовця Деснянською спецпрокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою «самогубство».

"Також слідством розглядаються інші версії, у тому числі – умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю. Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, направлені на уточнення усіх обставин трагічної події", – повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Розслідування загибелі військовослужбовця здійснюється слідчими відділення поліції №1 Чернігівського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: