fbpx
Сьогодні
20:44 25 Жов 2021

Арестович пояснив свою заяву про ракети, які націлені на Москву

спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович

Україна розроблятиме ракетні комплекси з дальністю понад 500 кілометрів, здатні вражати стратегічні цілі, зокрема на території Росії.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" позаштатний радник глави Офісу президента України Олексій Арестович, коментуючи свою нещодавню заяву про українські ракети, які можуть бути направлені на Москву.

"До недавніх пір ми не могли направити жодні ракети на Москву, тому що діяв договір про обмеження ракет середньої дальності. Після того як він припинив свою дію, хоча там є окремі нюанси, Україна може розробляти ракетні комплекси з дальністю понад 500 кілометрів. Це насамперед комплекси "Грім" і "Грім-2″. Вони ще на стадії науково-дослідних розробок, але в перспективі протягом 10 років при належному фінансуванні, увазі, яку держава приділятиме, ми зможемо отримати таку зброю", – заявив Арестович.

За його словами, така зброя здатна виконувати завдання стратегічного рівня, тобто вражати ціль стратегічного або оперативно-стратегічного значення.

"Безумовно, треба чітко розуміти, що напрямком державної політики України є оборона. Ми нікому не загрожуємо. Якщо дивитися в контекст того, що я сказав, це наша відповідь буде. Тому що російське керівництво і російські експерти не соромляться в кожній своїй програмі та кожній заяві погрожувати бомбити Україну, що вони все знищать, вони не допустять тощо. Довелося нагадати їм, що в будь-якої дії є відповідь. Якщо вони системно погрожуватимуть Україні, настане час української відповіді", – підкреслив Арестович.

Нагадаємо, що Олексій Арестович заявив, що "українські ракети будуть спрямовані на Москву в якомусь найближчому осяжному майбутньому".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: